Archive for the ‘200705 Canaries’ Category

dinsdag, november 4th, 2008

Onze Email adressen zijn zeezotnl@hotmail.com  of ay.volbeda@tiscali.nl. Dit zijn email adressen die we maar af en toe bekijken, maar waar we wel bijlagen op kunnen ontvangen. Het adres wat we elke dag bekijken is pf4126@sailmail.com  en daarop kunnen we alleen korte berichten ontvangen en geen lappen tekst.

 

Vrijdag 12 oktober

Om zes uur met het eerste licht lopen we het eiland Graciosa aan. Dit eilandje ligt NW van Lanzarote We varen tussen deze eilanden door, C-map klopt hier helemaal en we meren af in de jachthaven. Daar krijgen we te horen dat de haven vol is en dat we moeten buiten  ankeren. Nu is dat normaal geen probleem maar onze ankerlier werkt niet meer en dan is het niet zo eenvoudig ankeren. Het anker moet je er het met de hand uit trekken, en dat is geen lolletje, zeker niet als het een paar keer fout gaat. Na wat gedoe mogen we in de haven blijven liggen en kunnen we de ankerlier na kijken. Ja hoor, zout water in de motor, waardoor deze van binnen helemaal geoxideerd is, dag motor. Broer Bert gebeld, die zou over twee weken komen en misschien kan hij een nieuwe motor meenemen. Wij rommelen de hele dag aan boord met de ankerlier en slapen bij, van al die onrustige nachten. Aan het eind van de middag happy-hour met al de wereldzeilers, die hier liggen. Het zijn er een heleboel, erg gezellig. En dan de conversatie met al die nationaliteiten, ik vind het geweldig om al die verhalen en motivaties te horen.

 

Zaterdag 13 oktober

We zijn vandaag met de ferry naar Lanzerote gevaren. Ja met de ferry. Waarom zul je afvragen. Je hebt toch je boot bij je? Maar het probleem is, dat als je hier een plekje in de haven veroverd hebt je het vast moet houden,want er liggen buiten 10 andere jachten voor anker te wachten tot ze er in kunnen. Dat komt omdat deze haven zo goedkoop is om te liggen en daarnaast zit de wind in zuidwest hoek en dan lig je buiten behoorlijk te rollen. Ook leuk is het hier dat als je boot er met een kraan uit moet het slechts 100 euro kost voor er uit en er weer in. Vergleken met havens alle andere plaatsen is dat spotgoedkoop. Ja en dan Lanzerote ik ben er pakweg 14 jaar geleden een keer geweest. Het is een bijzonder eiland, waar ik me alles nog goed van kan herinneren van het vorige bezoek. We zijn met de bus van de aanlegplaats van de ferry, Orzola, in het noorden naar Arreciffe, de hoofdstad, gereden. Daar rondgekeken, een museum bezocht toen een taxi gescoord die ons naar het huis van Cesar Manrique gebracht heeft voor 7 euro. Het huis , de tuin en de kunstcollectie uitgebreid bekeken en dan moeten we weer naar het noorden. De bussen rijden sporadisch zodat Albertien zegt; we gaan wel liften. En zowaar een Canariesche dame stopt voor ons, we mogen mee naar het plaatsje Arrieta. Ze wil ons ook wel naar Orzola brengen, maar dat gaat ons te ver. Ze zet ons bij een restaurant af waar je erg lekker kan eten volgens haar. Nou dat bleek wel je moest wel een uur wachten voor je een plaats kon bemachtigen zodat we maar een ander restaurant bezocht hebben en daar lekkere tappas gegeten hebben. Daarna de laatste bus naar de veerboot gepakt, overgevaren naar La Grasiosa daar nog even op een terras gezeten en toen naar de boot. We waren nog niet zo lang aan boord komt de eigenaar van de ligplaats weer terug. Een dag eerder dan hij had gezegd, probleem er is verder geen plek in de haven, maar ankeren kunnen we ook nog niet want de ankerlier ligt uit elkaar. We hoopten in Arreciffe nog onderdelen te kunnen kopen, maar alle garage bedrijven zijn op zaterdag gesloten. Dus geen onderdelen en nu ook geen ligplaats meer. Gelukkig was het een fout van de havenmeester en krijgen we een tijdelijke plaats aan de eilandersteiger en daar voelen wij ons helemaal thuis.

 

Zondag 14 oktober

Vandaag op tijd op om een plekje aan de steiger te bemachtigen voor anderen ons weer voor zijn. We vinden een plekje, moeten van de havenmeester nog een keer verkassen, maar dan mogen we ook blijven liggen,  kunnen we ons eindelijk concentreren op het repareren van de ankerlier. Motor helemaal uit elkaar gehaald, schoongemaakt en gedroogd. Allemaal vocht en oxidatie, na alles gedroogd te hebben en met siliconen kit geïsoleerd te hebben gaat de boel weer in elkaar en kan dan drogen. Morgen kunnen we hem uit proberen. Verder vandaag een luie dag nog wat gekletst met een ander Nederlands stel dat twee jaar aan het zeilen is en o.a. naar de Middellandse zee wil. O ja die luie dag houdt voor mij in de halve dag met de motor van de ankerlier omstoeien, maar als die dan weer doet is het niet zo erg en voor Albertien het controleren van de voorraden eten aan boord, dat betekent alle banken leeg